I penzionerima po 100KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske danas je na račune 215.590 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, odnosno za korisnike porodične invalidnine u Srpskoj koji imaju rješenje nadležnog organa, isplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM.

Isplata je obavljena na osnovu spiskova iz evidencije Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

– Danas se nastavlja i isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u Republici Srpskoj. Zaključno sa 18. julom ove godine, na račune mladih je isplaćeno ukupno 8.456.900 KM. Elektronsku prijavu za jednokratnu pomoć je do sada podnijelo 116.132 mladih iz Republike Srpske i Brčko Distrikta. Sredstva su obezbijeđena u rebalansu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije. U narednom periodu će, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne pomoći, po 100 KM dobiti i korisnici penzija – navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *