Hrvatski grad nudi besplatno zemljište onima koji se dosele, evo koji su USLOVI

‘Naše mjesto izumire, sve više mladih odlazi vani tako da bi te mjere pridonijele našem gradu da se otvori više radnih mjesta‘, rekao je Neven

Grad Vrbovsko već godinama daje različite podsticaje kako bi vratili one koji su otišli, ali i privlače porodice iz drugih krajeva. Sada imaju i novu mjeru kojom nude besplatna zemljišta na korištenje onima koji dosele.

Naime, Vrbovsko je nekada vrvjelo od života. Svakih deset godina gube po hiljadu stanovnika, a nova mjera pruža nadu da će biti kao nekada. Grad će onima koji dosele dati zemljište na korištenje. Uslov je da u tri godine izgrade kuću, a ako ga ispune to će im se zemljište i prepisati, javlja RTL. Na poveznici možete pogledati i prilog.

Nova mjera s besplatnim zemljištima kreće već s početkom godine. “Naše mjesto izumire, sve više mladih odlazi van, tako da bi te mjere pridonijele našem gradu da se otvori više radnih mjesta. I nešto što bi meni kao mladom dečku bilo… više normalno života”, govori Neven Šulić iz Vrbovskog.

Zainteresirani se već javljaju, ovoga puta nema ni dobnog ograničenja. “Jer smatramo da ljudi mogu i u nekakvim svojim pedesetim i šezdesetim godinama početi graditi kuću. Kuće će moći biti ili za stambenu namjenu, a također ćemo dozvoliti da se te kuće koriste u turističke svrhe”, kazuje Marina Tonković, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *