Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za nestalom djevojčicom Dankom

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uputila je zvanično pismo sprskoj Gorskoj službi spasavanja i ponudili pomoć u potrazi dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora.

Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da su se srpske kolege zahvalile i prenijele sadržinu pisma Žandarmeriji koja vodi potragu.

Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova HGSS-a iz istočne Hrvatske spremno je da odmah krene u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade – rekao je Rakovac za 24sata.hr i potvrdio da su spasilačke ekipe spremne da pomognu kolegama u Srbiji u potrazi za nestalom djevojčicom.

Danka je nestala u utorak u prigradskom naselju Bansko polje kod Bora.

– Predali smo naš zahtjev kolegama. Zahvalili su mu i predali ga žandarmeriji koja vodi čitavu potragu. Odluka je na njima – kaže Rakovac.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za djevojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP i po prvi put je aktiviran sistem „Pronađi me“ od kada je pokrenut u Srbiji.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *