GRAĐANI ZGROŽENI! Bordel u Gracu traži radnika koji bi …

“Zapošljavamo!!! ‘Kušač djevojaka‘ – prijavi se sada” – glasi oglas ispisan velikim slovima na plakatu na velikom raskrižju na glavnoj prometnici u austrijskom Grazu kojim je bordel “Maximus” izazvao burne reakcije.

Na plakat koji oglašava posao za „mädchentestera“, odnosno nekoga čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki, odmah je reagovala i austrijska ministarka integracije i porodice Susanne Raab.

– Kad ovo čitam, okreće mi se u želucu.“ Plakat je nazvala „nevjerojatno odvratnim, mizoginim i nehumanim“.

„Prikazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ‘testirati‘ veliča nasilje i opasno je“, napomenula je i nije jedina koja tako misli.

Savjetnica za jednakost žena iz Graza, Heike Bekhit, osudila je oglas kao „duboko nehuman i odvratan“. Iznenađena je „kako se danas netko još usuđuje lijepiti seksističke plakate“.

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je kako njegova potraga nije ono na šta svi misle.

„To nema nikakve veze s provjeravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već ih priprema „psihološki za ovaj težak – vjerojatno ‘najteži‘ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *