Goran Selak poslao ponudu Nebojši Vukanoviću

Lider stranke Za pravdu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović odbio je za sada ponudu Socijalističke partije Srpske Gorana Selaka da poslanički angažman, umjesto u Klubu poslanika SDS-a, ubuduće nastavi sa poslanicima SPS-a u okviru novog poslaničkog kluba. Ipak, on nije kategorično odbacio mogućnost da iz pragmatičnih razloga pristupi tom klubu.

Naime, nakon što se Andrea Dorić vratila u matično jato, odnosno u klub Socijalističke partije, SPS je ostao sa samo tri poslanika, a time i bez svog kluba za koji je neophodno najmanje četiri poslanika.

Zato je ponuđeno Vukanoviću da poslanički angažman nastavi zajedno sa njima trojicom i to kao šef kluba koji bi nosio naziv Klub SPS-Za pravdu i red uz obrazloženje da bi on time kao šef kluba imao više prostora za opoziciono djelovanje. Vukanović je to za sada odbio, ali nije isključeno da će ipak pristupiti tom klubu

Lider stranke Za pravdu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović odbio je ponudu Socijalističke partije Srpske Gorana Selaka da poslanički angažman, umjesto u Klubu poslanika SDS-a, ubuduće nastavi sa poslanicima SPS-a u okviru novog poslaničkog kluba, otkriva naš portal.

– Iz vrha SPS-a ponuđeno je Vukanoviću da se iz Kluba SDS-a premjesti među poslanike SPS-a i sa njima formira novi poslanički klub na čijem bi on bio čelu, ali on je tu ponudu za sada odbio. Ipak, on nije kategorično odbacio mogućnost da iz pragmatičnih razloga pristupi tom klubu.

Naime, nakon što se Andrea Dorić vratila u matično jato, odnosno u klub Socijalističke partije, SPS je ostao sa samo tri poslanika, a time i bez svog kluba za koji je neophodno najmanje četiri poslanika.

Zato je ponuđeno Vukanoviću da poslanički angažman nastavi zajedno sa njima trojicom i to kao šef kluba koji bi nosio naziv Klub SPS-Za pravdu i red uz obrazloženje da bi on time kao šef kluba imao više prostora za opoziciono djelovanje. Vukanović je to za sada odbio, ali nije isključeno da će ipak pristupiti tom klubu.

Pri tome SDS ne bi ništa izgubio, jer bi i dalje imao poslanički klub, a Vukanović ne bi trošio vrijeme namijenjeno za diskusije poslanika SDS-a – objašnjava naš izvor.

On dodaje da bi SPS saradnjom sa Vukanovićem ojačao svoj opozicioni status zbog čega neće odustati od pritisaka na Vukanovića da zajedno formiraju Klub poslanika.

Kako saznajemo, Vukanović nije odmah odbacio takvu mogućnost, ali je poslije kraćeg razmišljanja ipak odlučio da se ne prikloni klubu SPS-a.

– On je obavio razgovore sa rukovodstvom SPS-a, ali se ipak odlučio da za sada ostane u klubu SDS-a – rekao je naš izvor.

Izvor: Banjaluka-24.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *