GOLOM RUKOM UHVATIO NOŽ Banjalučanin uhvaćen u provali, opirao se hapšenju pa povrijedio policajca

Policajac iz Modriče zatekao je noćas oko 3.20 časova provalnika na djelu koji se opirao tokom hapšenja, pa je tom prilikom nožem povrijedio policajca.

Povrijeđenom policajcu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča, a nakon toga je upućen u dobojsku bolnicu.

– Policijskoj stanici Modriča, 28.07.2022. godine, oko 3.20 časova, policijski službenik ove Policijske stanice je prijavio da je prilikom obilaska reona zapazio da je izvršena provala u jedan ugostiteljski objekat u Modriči. Nakon što je policijski službenik uočio nepoznatu osobu za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo isto se dalo u bijeg te se oglušilo na sva naređenja policijskog službenika. Kada je  policijski službenik sustigao navedeno lice isto je konstantno pružalo aktivni otpor prilikom čega je policijski službenik zadobio povrede po cijelom tijelu. Tokom savlađivanja otpora policijski službenik je uhvatio rukom za oštricu noža kojeg je držalo nepoznato lice prilikom čega je zadobio posjekotinu na dlanu – stoji u saopštenju PU Doboj.

Nakon nekog vremena na mjesto događaja stigli su i drugi policijski službenici nakon čega su istog lišili slobode oko četiri ujutru.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Ž.L iz Banjaluke za kojim je PU Banjaluka raspisala tri potjernice.

– Od Ž.L. je oduzet nož i šrafciger, kao i novac za koje postoji osnov  sumnje da je isto veče otuđilo iz putničkog automobila marke “mercedes” vlasništvo S.J.   O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela “Teška krađa”, “Teška krađa” u pokušaju i “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”. Ž.L. se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela protiv imovine na području opštine Modriča i grada Dervente – saopštili su u PU Doboj.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *