FOTO U Gospiću iz pacijentice izvadili tumor od 20 kilograma

BIVŠI ministar zdravstva Hrvatske Darko Milinović je u opštoj bolnici Gospić prošlog utorka iz trbuha pacijentice izvadio tumor težak čak 20 kilograma. Operacija je bila rizična, a pacijentica se dobro osjeća. Milinović je inače ginekolog, a toj se karijeri vratio nakon obnašanja nekoliko političkih funkcija, između ostalog, i župana Ličko-senjske županije.

Milinović: Još jednom smo dokazali koliko smo uspješni pri ovakvim teškim zahvatima 

Za Index je rekao da su ovakve operacije s tumorom koji teži čak 20 kilograma uvijek rizične, ali i da je uvjeren da su on i njegov tim nebrojeno puta dokazali da su sposobni i educirani za takve zahvate. Nedavno su prvi u Hrvatskoj nakon zadarskog ginekologa Luke Mataka operirali najnovijom minimalno invazivnom metodom V NOTES. 

Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi je rekla da sam kao estetski kirurg od tolikog trbuha napravio ravan. Što se tiče daljnjeg liječenja, ono ovisi o PHD nalazu, ali sada ne bih o tome. Sada nam je najbitnije da je pacijentica sa svojima doma, sretna kao i njena obitelj. Zahvaljujem i timu bez kojeg ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuje sve pohvale. Operaciji su nazočili doktorica Mirjana Vrkljan, doktor Srećko Marinković, tehničarka Monika Kovačević, instrumentarka Ana Ratković i instrumentar Ivica Lenić”, kazao nam je Milinović. 

Trbuh pred sam završetak operacije/Foto: Facebook

Dosad se s ovakvim slučajem nije susreo. Rekao nam je da je operirao sličan tumor koji je bio upola manji. Što se tiče daljnjih prognoza o zdravlju pacijentice, Milinović kaže da su dobre, da nije bilo povećanih limfnih čvorova i da su ostali organi uredni. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *