(FOTO) “Čije si pjesme krao, ko je taj Ramštajn” Slavni bend tužio “Grand” produkciju, Saša Popović se šokirao kada je saznao da je to zbog Indire Radić

Svjetski popularna grupa Ramštajn sinoć su održali veliki koncert u Beogradu u parku Ušće, a večeras imaju još jedan nastup.

FOTO: OLIVER BUNIĆ, RAJKO RISTIĆ / RINGIER

Naime, svojevremeno je upravo ova grupa tužila “Grand” produkciju zbog pjesme “Preko” koju izvodi Indira Radić.

Goran Ratković Rale napravio je mnogo hitova, među kojima se našla i pjesma “Preko”, koju je otpjevala 2002. godine Indira Radić.

Indira je album na kom je bila pjesma izdala za Grand produkciju na čijem čelu je tada bio Saša Popović, a onda je na adresu “Granda” stigla tužba od strane poznatog benda Ramštajn.

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je vidio šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran.

 Jao, to je bilo 2002. Uradio sam cijeli album za Indiru. Za jednu pjesmu uzmem ja sempl (dio pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vrijeme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svjetska faca da čuje pjesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: “Čije si pjesme krao? Ko je taj Ramštajn?” – pričao je Rale i dodao:

– I meni sve jasno! Kažem: “Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gdje nalazim inspiraciju.” On kaže: “Dobio sam tužbu od Ramštajna.” Odem do studija i kažem Saletu: “Smiri se, sve ću ja to da riješim.”

Goran Ratković Rale
FOTO: TV GRAND / SCREENSHOT

– Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam ve rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vrijeme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti dio zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad – rekao je kompozitor.

Inače, Saša je iz “Granda” zbog skandala izbacio poznatog pjevača i pjevačicu, prenosi Kurir.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *