Firma iz BiH bez radnika zaradila preko 5 MILIONA KM

Preduzeće „Ingrosso“ iz Bijeljine koje, prema zvaničnim podacima, nije zapošljavalo nijednog radnika zaradilo je lani 5,1 miliona maraka, dok je firma „Niagara sports global managament“ iz Gradiške sa samo jednim zaposlenim ostvarila dobit od čak 9,3 miliona KM.

Kada je riječ o preduzeću „Ingrosso“, njegov vlasnik je Vladimir Popović, a ono se bavi trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom.

Poslije bijeljinskog preduzeća, piše Capital, na drugom mjestu po dobiti u kategoriji preduzeća bez ijednog radnika lani je u Republici Srpskoj bila agencija „Legacy international“ u vlasništvu Đorđa Đokovića, brata tenisera Novaka Đokovića, a koja je bila u plusu 3,1milion KM.

Odmah iza ove agencije po zaradi je firma „Pay concept“ iz Banjaluke u vlasništvu preduzeća „Aktiva invest“, koje je zaradilo 2,5 miliona maraka.

„Pay concept“ se bavi upravljanjem računarskom opremom i sistemom i vidiljivo je da je prošle godine značajno povećao dobit u odnosu na pretprošlu godinu kada su bili u plusu 561.063 KM.

Nijednog zaposlenog lani nije imao ni hotel „Ski ritern“ sa Pala koji je lani imao profit od 2,4 miliona maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *