Evo koje osuđenike je POMILOVAO MILORAD DODIK

Poslanici Narodne skupštine RS raspravljaće na narednoj sjednici o odlukama o pomilovanju osuđenika koje je prošle godine donio predsjednik RS Milorad Dodik.

Rasprava nema apsolutno nikakvog značaja, jer ne utiče na pomilovanja osuđenika koja su već stupila na snagu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pomilovao je troje osuđenika koji su pravosnažno bili osuđeni na zatvorske kazne.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pomilovano je troje osuđenika, a čak u dva slučaja Okružni sud u Banjaluci je dao negativno mišljenje koje međutim nije uticalo na odluku predsjednika RS, jer je mišljenje ministra pravde RS Miloša Bukejlovića ipak, bilo pozitivno.

Pomilovani su Branko Trivunović iz Glamoča koji je bio osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške nesreće u kojoj je još 2019. godine poginuo policajac Stevo Babić (47). Samo u ovom slučaju i okružni sud i ministarstvo pravde dali su pozitivno mišljenje.

Pomilovan je Ognjen Mrđa koji je pravosnažnom presudom Okružnog suda u Banjaluci bio osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zbog iznude u sticaju sa krivičnim djelima teška tjelesna povreda i nedozvoljena trgovina i prometa oružja.

Prema pravosnažnoj presudi Mrđa je bio osuđen zbog napada na sugrađanina Davora Malića, koga je brutalno pretukao, strpao u gepek “BMW” i odvezao u naselje Ponir, gdje ga je skinuo golog i bacio niz brdo.

Za zamjenu zatvorske kazne uslovnom, negativno mišljenje je dao Okružni sud u Banjaluci, ali je mišljenje ministra pravde RS bilo pozitivno.

Identičan slučaj bio je i u slučaju pomilovanja Dese Marić iz Kotor Varoša koja je pravosnažno osuđena na 18 mjeseci zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

U sedam preostalih slučajeva, pomilovanja su odbijena, jer su imala negativno mišljenje i suda i resornog ministarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *