Ekskluzivno za Pozitivnu Srpsku! Načelnik Stanara Radojica Čelić otkriva: KOMPANIJA NIKOLIĆ dobila 600 000 KM za izgradnju kanalizacije koja ni do dan danas nije u funkciji za stare korisnike!

10.11.2021. opština Stanari je isplatila 323 000 KM preostalog duga koji je prema ugovoru za izgradnju kanalizacije bila dužna kompaniji “Nikolić” iz Prnjavora. Aktuelni načelnik ove opštine Radojica Čelić tada je izjavio da je ugovor i izgradnja kanalizacije djelo prethodne vlasti i tadašnjeg načelnika Dušana Panića, te je naglasio da je sporna kanalizacija rađena bez građevinske dozvole i da domaćinstva još uvijek nisu priključena na nju, a ovako to sve izgleda danas.

Gospodine Čeliću, da li je istina da domaćinstva ni do dan danas nisu priključena na tu kanalizaciju?

Tako je, pošto je biološki prečistač rađen bez projektne dokumentacije i građevinske dozvole, mi trenutno vršimo ispitivanja da li je uopšte moguće na takav biološki prečistač priključiti preostali dio naselja, tu su škole, stambene zgrade, pojedinačne stambene jedinice i svi oni su i dalje priključeni na staru kanalizaciju.

10.11.2021. isplaćen je preostali dug od 323 000 KM kompaniji “Nikolić” koliko su ukupno koštali radovi na izgradnji te kanalizacije ?

Taj posao je koštao mnogo više, on je koštao oko 600 000 KM, samo je preostali dio plaćanja od 323 000 realizovan u novembru 2021. Ugovor i prvi dio isplate su realizovani za vrijeme prethodnog načelnika, a mi smo 2021. prema ugovoru bili dužni da ispoštujemo preostali dio isplate.

Da li ste za sve ovo navedeno podnijeli krivičnu prijavu ?

Da, naravno. Nakon što je utvrđeno da biološki prečistač nema građevinsku dozvolu opština Stanari je podnijela krivičnu prijavu.

Da li vam je poznato u kojoj fazi je i da li je iko od nadležnih konkretno reagovao po vašoj prijavi ?

To je sve na drugim institucijama, MUP, tužilaštvo, sudovi. Očekujemo njihovu reakciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *