Donosimo detalje hapšenja dilera u Banjaluci

Saša Kresojević (33) iz Banjaluke je u utorak preko granice uvezao drogu u BiH, ali je nedugo nakon toga uhapšen, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim informacijama, Kresojević je u skupocjenom automobilu marke „audi“ izradio specijalizovani bunker, kakav do sada nije pronađen u BiH.

Naš dobro obaviješten izvor pojašnjava da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka imali informaciju da je on u utorak prešao granični prelaz i ušao u BiH, te da se kod njega najvjerovatnije nalazi veća količina narkotika.

– Na osnovu tih informacija organizovano je hapšenje. Policija je utorak zaustavila „audi“ beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Kresojević. On je zatim priveden, a njegovo vozilo dovezeno na parking Policijske uprave Banjaluka – istakao je naš sagovornik.

Pretres

Nakon što su dobili naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i saglasnost tužioca, u srijedu u popodnevnim časovima krenuo je pretres pomenutog automobila.

Naš izvor pojasnio da je policija znala da se droga najvjerovatnije nalazi u automobilu i da je dobro sakrivena, zbog čegaje korišten specijalizovan uređaj – endoskop.

– Radilo se o veoma dobro urađenom bunkeru u automobilu, kojeg je bilo nemoguće primjetiti. Ovakvi specijalizovani bunkeri do sada nisu otkriveni na području BiH. Radi se o elektronskom bunkeru, čija izrada košta više hiljada evra. On se mogao otvoriti samo kada se pritisnu određene tipke, a koje takođe nisu bile vidljive. Kresojević je smatrao da inspektori neće moći pronaći drogu u automobilu – pojasnio je pomenuti sagovornik.

Zbog toga je policija koristila endoskop uz pomoć kojeg su snimili da se droga nalazi ispod mjenjača.

 Nakon toga, policajci su uspjeli otvoriti bunker i pronašli upakovani paket u kojem se nalazilo oko 1,1 kilogram kokaina. Nakon toga, policajci su zaplijenili njegov automobil „audi“ i pomenutu drogu. Procjenjuje se da je vrijednost automobila i kokaina oko 65.000 evra – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Ko je vlasnik “audija”

On je dodao da je Kresojević koristio to vozilo, ali da on nije vlasnik „audija“.

Prema riječima našeg sagovornika, Kresojević nije ranije hapšen i do sada nije prolazio kroz policijske evidencije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema prvim informacijama, on se dovodio u vezu s narkoticima u inostranstvu, najvjerovatnije u Austriji. Međutim, kod nas nije hapšen – dodao je naš sagovornik.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Policijske uprave Banjaluka, Kresojević je u srijedu uveče predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Njemu je nakon ispitivanja u Tužilaštvu predložen pritvor.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog  postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo – rekli su u Tužilaštvu.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Milana Stojanović rekla je da se S.K. sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Prilikom sprovođenja planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u utorak oko 21 sat uhapsili su S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo – istakla je Stojanovićeva.

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres vozila „audi“ koji koristi S.K., kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1.100 grama kokaina.

PRIVEDEN DRŽAVLJANIN HRVATSKE

Tomislav Martić iz Zagreba uhapšen je u srijedu u Laktašima i kod njega je pronađeno nešto više od pola kilograma kokaina. Prema našim saznanjima, on je prilikom krijumčarenja droge poveo ženu i dijete.

– Da bi bio manje upadljiv policiji i carinicima, on je sa sobom poveo ženu i dijete. Međutim, inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS imali su informacije da će on unijeti veću količinu kokaina u BiH – rekao je dobro obaviješteni izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, inspektori su ga pratili od trenutka ulaska i BiH i odlučeno je da bude zaustavljen kod naplatnih kućica u Laktašima.

– Droga je bila sakrivena u dva paketa – dodao je naš izvor.

U MUP Srpske su rekli da su na području Laktaša pretresli putničko vozilo registarskih oznaka Republike Hrvatske, koje je koristio osumnjičeni, te su tom prilikom na skrivenim mjestima u vozilu pronađena i oduzeta dva pakovanja ukupne težine od 526 grama kokaina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *