Donijeta odluka o Mladićevom zahtjevu da bude pušten na liječenje u Srbiju!

Zahtjev da se general Ratko Mladić, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina u BiH, prebaci na dalje liječenje u Srbiju je odbijen.

epa09254917 Former Bosnian Serb military chief Ratko Mladic prior to the pronouncement of the Appeal Judgment at the International Residual Mechanism for Criminal Tribunals (IRMCT) in The Hague, The Netherlands, 08 June 2021. The former Bosnian Serb army leader was sentenced to life imprisonment in 2017, partly for the mass Murder in Srebrenica. EPA-EFE/Jerry Lampen / POOL

Rekao je to njegov sin, Darko Mladić, koji se sinoć vratio iz Haga.

Naveo je da ljekari smatraju da mu se stanje popravlja, kao i da oni smatraju da mogu dobro da ga oporave da bi se vratio u ćeliju.

– Јa nemam povjerenja u njihove doktore, ali na njihovu odluku nemamo pravo žalbe. Nastavićemo da šaljemo ljekare i da reagujemo što je brže moguće na njegove promjene – rekao je Darko Mladić.

Istakao je da je stanje generala vrlo kritično i da je on veoma slab.

– Mi smo dobili i detalje nalaza kada je prebačen u bolnicu i postalo nam je jasno zašto su odugovlačili sa tim nalazima. Јasno je da je to bilo zbog greške ljekara. Greška je elementarna – naveo je Mladić, piše RTRS.

Podsjećamo, Ratko Mladić je osuđen drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *