DOK KOD NAS JEDVA KRPE RUPE Rusi napravili asfalt sa mirisom jagode, smrdio im katran!

Jedna kompanija iz Rusije u ruskoj Lenjingradskoj oblasti nedavno je postavila mali dio asfaltnog puta sa mirisom jagode kao eksperiment koji će pomoći u rješavanju problema neprijatnih mirisa

Miris vrelog asfalta kada se polažu ili popravljaju dionice puta nije baš najprivlačniji miris na svijetu. Srećom, možda nećemo morati dugo da trpimo, jer kompanije počinju da pronalaze rješenja za ovo pitanje.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je poljska kompanija osmislila asfalt sa mirisom cvijeća kako bi poboljšala uslove rada za ljude koji na njemu svakodnevno rade, ruska kompanija je uspješno postavila dio puta dug 700 metara koristeći asfalt sa mirisom jagode.

Eksperiment na polaganju 700 metara aromatizovanog asfalta izveden je na popravljenoj dionici od 19 km regionalnog autoputa od stanice Magnitnaja do sela Morozov, koji povezuje dio Vsevoložskog okruga sa Murmanskim autoputem.

– Izvođač je smislio ovo rješenje, to je bila njihova inicijativa. Mnogi ljudi ne vole miris pregrijanog bitumena, koji se širi tokom popravke, pa su odlučili da probaju – objavila je ruska novinska agencija Interfaks.

Postavljen 30. juna, u lenjingradskom okrugu Vsevoložsk, 700 metara dugačak asfaltni put sa mirisom jagode dio je ruskog nacionalnog projekta Bezbjedni putevi visokog kvaliteta. Za ovaj eksperiment proizvedeno je oko 300 tona asfaltne mješavine sa mirisom jagode.

Nejasno je koliko je eksperiment zapravo bio uspješan, niti koliko je dugo trajao miris, ali je izvođač radova napomenuo da miris jagode uopšte ne utiče na kvalitet asfalta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *