Dodik u Rumuniji: Donirao srpskoj školi i crkvi 100.000 evra

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi u Rumuniji gdje se sastao sa predstavnicima Srba i predsjednikom Saveza Srba u Rumuniji i poslanikom u rumunskom Parlamentu Ognjenom Krstićem.

Dodik je donirao 100.000 evra tamošnjoj školi, crkvi i Savezu Srba, rekao je predsjednik Saveza Ognjen Krstić, prenosi RTRS.

– Čast i zadovoljstvo je što nas je posjetio veliki čovjek, koji misli o svom narodu u Rumuniji. Po dobrom običaju naš gost imao je konkretan prijedlog, a što se često ovdje ne događa nama Srbima. Zahvalni smo na ovoj donaciji – rekao je Krstić.

U znak zahvalnosti, Dodiku je uručena zahvalnica i pročitana pjesma.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je u Temišvaru na sastanku sa predstavnicima Srba u Ruminiji dogovoreno da će u Republici Srpskoj biti organizovani Dani Srba iz Rumunije.

Dodik je istakao da je sa predstavnicima srpske zajednice, te predsjednikom Saveza Srba u Rumuniji i poslanikom u rumunskom parlamentu Ognjenom Krstićem razgovarao o položaju srpskog naroda u toj zemlji, kao i o aktuelnoj situaciji u Srpskoj.

 Srbi u Rumuniji čuvaju svoj nacionalni identitet i ponosni su i zagledani u Republiku Srpsku i Srbiju – naveo je Dodik na svom “Tviter” nalogu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetiće i Eparhiju temišvarsku i Sabornu crkvu u tom gradu. 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *