Dodik obišao Kampus u Banjaluci, ručao u menzi

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH obišao je danas Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci gdje je u toku rekonstrukcija Paviljona tri.

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик стигао је у Павиљон један Студентског центра “Никола Тесла” у Бањалуци гдје ће разговарати и ручати са студентима.

Ovaj objekat izgrađen je prije 50 godina, a sada se radi kompletna zamjena elektroinstalacija, vanjske i unutrašnje stolarije, te sistema grijanja. U konačnici, biće izgrađeno 300 kreveta, a sobe će biti dvokrevetne sa zasebnim toaletima.

Za sanaciju i adaptaciju ovog paviljona Vlada Srbije donirala dva miliona KM, a Vlada RS je uložila dodatnih 1.750.000 KM.

Inače, tokom obilaska radova Milorad Dodik je, očito zadovoljan urađenim, počastio građevinske radnike sa 50 KM, prenosi Avaz.

Dodik je posjetio i studentske čitaonice i menzu, gdje je ručao sa studentima. Osim toga, počastio je kuvarice sa 100 KM.

Dodik je rekao da će studenti u ovom objektu imati bolje uslove kada je riječ o smještaju, ali i besplatan ukoliko redovno polažu ispite.

On je dodao da će studenti simbolično plaćati tri obroka tri KM dnevno.

– Malo je država koje su za studente obezbijedile takav standard. Nećemo biti sentimentalni prema studentima koji ne izvršavaju svoje obaveze, a stanuju ovdje. Studentima ostaje da pohađaju nastavu, da uče i mogu ovdje da provedu sve četiri godina – rekao je Dodik novinarima, prenosi ATV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *