Dodik napravio ŠOU u sudnici!

Dodik je danas, kao i prilikom izjašnjenja o krivici, odbio ustati prilikom ulaska sudije Mirsada Strike u sudnicu

U Sudu BiH počeo je glavni pretres u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića

Osim Gorana Bubića, advokata predsjednika Srpske, glavnom pretresu prisustvuju i članovi šireg tima za odbranu, među kojima je i advokat Anto Nobilo.

Zanimljivo je da je Dodik u sudnici dočekan aplauzom od strane pristalica koji se nalaze u galeriji ove pravosudne institucije.

No, Dodik je danas, kao i prilikom izjašnjenja o krivici, odbio ustati prilikom ulaska sudije Mirsada Strike u sudnicu. Dodik je danas tražio od sudije da skloni policajce koji se nalaze u njegovoj blizini, na šta je Strika odgovorio da je to redovna procedura.

Stavite ih tamo kod vrata – rekao je Dodik sudiji.

Strika je konstatovao da je evidentno da Dodik ponovo odbija da ustane te da ga po procedurama može izbaciti iz sudnice, ali da to neće uraditi, na šta je Dodik uzvratio:

Hajde, slobodno me izbaci.

U Sud BiH došli su i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, kako bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Podršku predsjedniku pružaju i predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS
FOTO: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *