Dodik: Do petka u 12 sati je rok, ako se ne ispoštuje uradićemo tri stvari

ukoliko do 12 sati ne bude riješeno, zakazaće se posebna sjednica NSRS

“Ustavni sud se ponašao antiustavno, uveo je promjene na koje nije imao parvo, preuzeo nadležnost odlučivanja I treba ga dovestiu u okvire odlučivanje kako to zakonodavstvo na nivou Republike Srpske hoće”, istakoa je predsjednik RS, Milorad Dodik nakon sastanka sa predstavnicima institucija Republike Srpske i predsjednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Srpske, povodom najnovije odluke Ustavnog suda BiH da nema odgađanja sjednica suda čak ni kada njima ne prisustvuju sudije iz bilo kog od entiteta.

Zatražio je da do petka u 12 Ustavni sud poništiv svoju odluku i vrati je na odluku od prije.

Ukoliko do 12 sati Ustavni sud ne poništi odluku, zakazaće se posebna sjednica NSRS na kojoj će se donijeti određeni zakoni i odluke, između ostalog i Ustav RS, te, zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda na prostoru RS.

“Mi taj zakon već imamo izrađen i lako ćemo ga donijeti. Drugo NSRS će u utorak usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH i hitno ga dostavi na odlučivanje Parlamenatarnoj skupštini BiH i treća stvar koju ćemo uraditi je pokretanje odluke o izradi novog Ustava Republike Srpske u roku od 90 dana. NSRS potvrdiće sve ranije zaključke i stavove koje se odnose na pitanje Dejtnosskog sporazuma, Ustavnog suda”, rekao je Dodik

Uskoro opširnije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *