Dodik: Bilo bi najbolje da Hrvati imaju Herceg Bosnu!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je juče o pokušaju vraćanja nadležnosti na entitetski nivo te ponudio svoje viđenje kako bi se teritorij države trebao podijeliti između tri etničke grupe u BiH.

Dodik smatra da bez obzira na presude Ustavnog suda ili odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, Republika Srpska nastavlja “svojim putem”.

“Svjesno znamo kako se trebamo ponašati, mi ćemo razvijati svoja prava, ne može to ništa ni ovaj lažljivi Schmidt, piši šta god hoćeš, mi ćemo raditi svoj posao”, komentirao je Dodik.

Naglašava da je sve što Schmidt radi “kriminalan posao” iako to smatra načinom spašavanja BiH.

“Smatram i da bi muslimanima bilo bolje da imaju tamo svoju državicu, državu što oni perspektivno zovu Bosna, a da ona Herceg Bosna bude na prostoru gdje i sada funkcionišu njihove službe Elektroprivreda HZHB do Pošte Herceg Bosne, to bi trebalo biti nešto o čemu će Hrvati odlučivati. I da bi mi sa čistim računima bolje sarađivali nego što sarađujemo ovako”, mišljenja je Dodik, prenosi Klix.

Kazao je član državnog Predsjedništva da se trenutno BiH pokušava održati djelovanjem stranaca koji stvaraju institucije bez autoriteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *