Dobojliju navela da se skine pa ga ucjenjivala “vrelim” snimcima

DOBOJ – Tridesetšestogodišnji Dobojlija našao se na meti ucjene nepoznate osobe iz inostranstva koja ga je ucjenjivala da joj uplati 600 evra nakon što ga je putem video poziva navela da snimi polni organ, a potom mu prijetila da će sve to poslati njegovoj porodici, saznaju “Nezavisne”.

Inače, Dobojlije su sve češće meta, po svemu sudeći uigranih prevaranata iz Obale Slonovače koji sa njima stupaju u kontakt putem društvenih mreža tako što u video pozivima mlade žene “vrelim razgovorima” navode muškarce na bludne radnje a potom ih kasnije ucjenjuju.

Policija istražuje da li i ova ucjena ima veze sa Obalom Slonovače.

“Slična situacija desila se i ovaj put a Dobojlija je putem Instagrama stupio u kontakt sa ženom. Dogovorili su video poziv a potom i da se skinu goli. Žena je tom prilikom koristila i seksualna pomagala i lako ga navela da i on osim lica pokaže i polni organ. Kada je to učinio veza se prekinula. Potom su mu stigle poruke da je snimak montiran ali da je njegovo tijelo snimljeno te da mora uplatiti 600 evra kako njegovi snimci ne bi bili proslijeđeni porodici”, rekli su izvori “Nezavisnih”.

Kako saznajemo, kada je muškarac rekao da nema toliko novca, osoba sa druge strane spustila je cijenu pa mu je rekla da uplati 100 evra, te mu dala račun na koji će to uplatiti.

Dobojlija  je ipak odlučio da sve prijavi policiji.

“Policijskoj stanici Doboj juče oko 11,30 časova, obratilo se oštećeno lice sa područja grada Doboja, koje je prijavilo da je istog dana putem društvene mreže ostvarilo video poziv eksplicitnog sadržaja sa njemu nepoznatom osobom, nakon čega je dobilo poruku da uplati novac da snimak ne bude proslijeđen njemu bliskim osobama. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena”, navode iz PU Doboj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *