Đukanović teško optužio Vučića i Dodika

Đukanović optužio Srbiju i RS da su „zastupnice Rusije“ na Balkanu, Dodik odgovorio

„Ne zaboravite da je Rusija za te četiri godine instalirala dvije svoje baze za vođenje hibridnog rata u regionu, u Srbiji i Republici Srpskoj. To samo slijepac ne želi da vidi“, rekao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović optužio je Srbiju i bh. entitet Republika Srpska da predstavljaju „zastupnike Rusije“ na Balkanu.

Govoreći na panelu u organizaciji Evropskih Socijaldemokrata u Beču, on je rekao da je 2016. godine u Crnoj Gori Rusija pokušala da sprovede državni udar, kako bi je spriječila da se pridruži NATO-u

Iako nije uspjela u tome, Đukanović kaže da je bilo očekivano da se Rusija neće lako pomiriti sa „šamarom koji je dobila od jedne male Crne Gore“.

„I nije se pomirila. Ona je vodila svoj hibridni rat svih ovih godina“, rekao je Đukanović dodajući da su onda nastupili „ruski saradnici iz regiona“.

„Ne zaboravite da je Rusija za te četiri godine instalirala dvije svoje baze za vođenje hibridnog rata u regionu, u Srbiji i Republici Srpskoj. To samo slijepac ne želi da vidi“, rekao je Đukanović.

On je dodao da je Rusija razvila svoj uticaj u brojnim oblastima, da ima razvijene medijske, obavještajno-bezbjednosne strukture, ali i privredno-energetske strukture i da zloupotrebljava pravoslavnu crkvu u regionu.

„Nije ni čudo da male zemlje kao što je Crna Gora nisu u potpunosti uspjele da se odupru takvoj agresiji“, rekao je Đukanović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Milo Đukanović pokušava da zaustavi slobodan pad svoje partije igrajući na “rusku” kartu.

“Pionir dovođenja ruskog kapitala na Balkan, sjetio se da Rusija ima neke druge “zastupnike” na Balkanu”, kaže Dodik.

On smatra da “plašenje EU Rusima i ulijetanje u voz antiruskog raspoloženja Đukanoviću ne može pomoći da preživi politički“.

“Moguće da će u EU pobrati simpatije, ali birači su mu u Crnoj Gori, svjesni propasti njegove politike”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *