Djevojčica izazvala paniku u školi: Javno objavila spisak učenika koje ima namjeru ubiti

Učenica jedne bjelovarske škole u Hrvatskoj imala je listu za odstrijel na kojoj su se našle njene razredne kolege, potvrdili su brojni roditelji, zabrinuti kako su za to saznali tek danas.

Naime, kako pišu mediji, s tom informacijom danas su ih upoznala njihova djeca, iako je navodno lista za odstrijel s imenima i prezimenima učenika i učenica objavljena prije nekoliko dana na TikToku te i dalje kruži društvenim mrežama.

Ubrzo nakon što je objavljena, saznaje se, sa snimkom je upoznata policija koja je u vrlo kratkom vremenu privela učenicu, a snimak je ubrzo i obrisan. Ali, navodno postoje skrinšutovi koje su napravili učenici škole tako da se tu i tamo još uvijek može pronaći, a nesumnjivo se i dalje internom dijeli.

Učenica je uz listu prijetila da će sve s istog pobiti, a s cijelom pričom je upoznat i područni Zavod za socijalni rad. Takođe, neslužbeno se saznaje da je učenica koja je sastavila listu, očito po uzoru na tragediju iz Beograda, istog dana isključena iz bjelovarske škole.

– Danas su tek učenici saznali kako je jedan cijeli razred s još jednim dječakom na listi jedne pomahnitale djevojke koja prijeti da će ih pobiti. Otac dotične je lovac i ima pristup oružju i nije baš to bezopasno. Nažalost, mi kao roditelji o tom nismo obaviješteni, tek su danas djeca o tom saznala – samo je jedna od roditeljskih poruka, piše Bjelovar.live.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *