Dječaka pitali zašto je pucao u drugove, odgovor ledi krv

Učenik (14) sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” koji je na današnji dan, prije tačno tri mjeseca, počinio jeziv masakr u kom je iz očevog pištolja ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, planirao je da ubije mnogo više djece!

Kako se saznaje, on je istražiteljima priznao da je napravio spisak djece čiju je smrt želio, ali je otkrio da je na njegovom prvom spisku bilo više od 25 imena!

– Napravio sam spisak za odstrel. Na njemu je bilo više od 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše, pa sam od njega odustao. Toga dana, kada sam došao u školu, odlučio sam da pucam redom – navodno je dječak ubica ispričao.

Kada je upitan zašto je to uradio, zar mu to nisu bili drugari koji su mu dolazili na rođendane i on odlazio kod njih, rekao je da nisu.

 Bio sam odbačen, nisu mi to bili drugovi. Zbog toga sam to uradio – navodno je rekao najmlađi masovni ubica u Srbiji koji je istražiteljima ispričao i da ga je na zločin inspirisala dokumentarna serija o masovnim ubicama u školama.

Dječak ubica, podsjetimo, 3. maja u 8.40 sa rancem i dva pištolja ušao je u školu, pucao u radnika obezbjeđenja, pa u djevojčice koje je zatekao na hodniku, a onda je ušetao u svoj razred VII/2 koji je bio na času istorije i u učionici ubio drugare iz razreda. Devetoro vršnjaka i radnik obezbjeđenja ubio je tog jutra, a ranio njih četvoro.

Kada je završio krvavi pir, otišao je u školsko dvorište, bacio pištolje i pozvao policiju. Predstavio se, rekao šta je učinio i mirno sačekao da inspektori dođu po njega.

– Ja sam psihopata – bilo je navodno prvo što je dječak ubica, koji je u to vrijeme imao 13 godina, zbog čega po zakonu nije krivično odgovoran, rekao policajcima.

Istog dana, smješten je na psihijatrijsku kliniku, u kojoj pod najvećim mjerama obezbjeđenja boravi i dalje. Iz stana u kom je živio sa roditeljima policija je zaplijenila kompjutere, ali i spiskove kao i detaljne planove škole koje je napravio.

Istog dana kada je dječak-ubica počinio masakr, uhapšen je i njegov otac koji je i dalje u pritvoru. On se sumnjiči da oružje koje je imao u legalnom posjedu, a koje je njegov sin koristio kobnog dana, nije pravilno obezbijedio tako da tada trinaestogodišnji dječak ne može da dođe do njega, ali i da je sina vodio u streljanu i učio ga da precizno puca.

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv oca, kao svjedok je saslušan i dječak-ubica i to putem video linka koji je uspostavljen između klinike i tužilaštva. Iako je ima pravo da ne svjedoči protiv oca, dječak je odlučio da odgovori na pitanja tužioca, zastupnika porodica oštećenih, advokata oca, ali i samih roditelja djece koju je ubio.

Tokom saslušanja, prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da ga je otac vodio u streljanu i bio ponosan na njega kako puca. Da njegovog sina uči da puca otac je navodno angažovao najboljeg instruktora u streljani, piše Kurir.

– Išli smo u streljanu da radimo na našem odnosu. Otac je bio ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške – navodno je rekao dječak ubica, kog je otac u streljani snimao kako puca, a onda snimke slao i pokazivao prijateljima, hvaleći se sposobnostima svog sina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *