Dječak Mladen progledao na OSTROGU!

Prije 20 godina, porodica Mladena Tešanovića suočila se s najtežom životnom borbom, a pomoć su pronašli u manastiru Ostrog

U srcu Crne Gore, na visoravni Ostrogu, ušuškano je svetilište poznato po nebrojenim čudesnim iscjeljenjima i nadahnućima – manastir Svetog Vasilija Ostroškog.

Vjernici, i to ne samo pravoslavni, svakodnevno dolaze u Ostrog da bi se pomolili nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a priče o čudima i iscjeljenjima postaju gotovo svakodnevna priča, naročito kada medicina više nema odgovore.

Prije 20 godina, porodica Mladena Tešanovića iz Lijevča suočila se s najtežom životnom borbom. Njihov tada četrnaestogodišnji sin Mladen, naglo je gubio vid, što ga je odvelo skoro do potpune sljepoće. Očajni roditelji krenuli su put Crne Gore u potrazi za čudom, za nadom koju su samo iskrena molitva i vjera mogli pružiti.

Mladen je vidio na lijevo oko samo 13%, a na desno svega 10% – prisjeća se otac Milosav za ALOonline. Uprkos posjetama specijalizovanim klinikama, nada je nestajala.

– Nismo više znali šta da radimo. Dijete nam je pred očima gubilo vid, a mi smo bili bespomoćni. Medicina je digla ruke, a nama je jedino preostalo da se molimo.

Sa malo novca u džepu, porodica Tešanović stigla je na Ostrog, spremna položiti sve nade u molitvu svetom Vasiliju.

Čekali smo otprilike tri sata da uđemo u manastir gdje se nalaze mošti i da se pomolimo. Kazao sam monahu da imam samo dvadesetak maraka, na šta mi je odgovorio da to nije važno već je važna naša istinska želja za ozdravljenjem sina i vjera u svetog Vasilija i Gospoda – kaže Tešanović.

Odlučio je pridati svetitelju sve što ima, uključujući i stari pozlaćeni džepni nožić svog djeda, simbol koji je nosio posebno značenje za njihovu porodicu decenijama. Čudo je uslijedilo…

Ujutru me supruga probudila jecajući i rekla ‘idi u Mlađinu sobu, desilo se čudo.’ Mladen je sjedio na krevetu i držao isti džepni nožić koji sam pridario. Moj Mladen je progledao. Tad sam briznuo u plač kao malo dijete… Ne mogu objasniti emocije koje su me obuzele, izvinite – priča Milosav, preplavljen emocijama i čudom koje se dogodilo.

Danas, Mladen Tešanović živi normalan život bez poteškoća sa vidom, svjedočeći o čudu koje mu je podario sveti Vasilije Ostroški. Njegova priča nije samo svjetionik nade za one koji su izgubili vjeru u medicinu, već je podsjetnik na snagu vjere i čuda koja se mogu dogoditi kada se srce ispunjeno vjerom obrati svetitelju u potrazi za pomoći.

Ranije je ALOnline pisao i o Dragani Vasić iz Sijekovca kod Broda koja je pala niz kamenu liticu ispod manastira Ostrog duboku oko 100 metara i preživjela. Ne samo da je preživjela, Dragana nije zadobila ni jedan lom, a zbunjeni ljekari uradili su najmanje tri rendgen snimka kako bi se uvjerili da je to istina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *