Detalji tragedije u Sloveniji: Stajali u koloni i poginuli nakon što je na njih naletio kamion!

Vozač kamiona nije primjetio kolonu na autoputu, udario u vozila ispred sebe i usmrtio tri osobe

Na južnoj ljubljanskoj obilaznici dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Vozač kamiona sudario se s osobnim automobilom koji se zaustavio u koloni. Tako je došlo do lančanog sudara u kojem su učestvovala tri osobna i dva teretna vozila. Vozila su se u sudaru zapalila, a kako je saopštila ljubljanska policijska uprava, od povreda su na mjestu poginule tri osobe, a najmanje jedna je povrijeđena. Zbog nesreće je nekoliko sati zatvorena južna obilaznica

Oko 15.30 sati na južnoj ljubljanskoj obilaznici kod izlaza Rudnik u smjeru Kopra dogodila se teška saobraćajna nesreća. Policijska uprava Ljubljana saopštila je da je u nesreći učestvovalo više vozila, tri osobna, od kojih je jedno imalo i prikolicu, te dva teretna vozila.

Prema zasad poznatim saznanjima, vozač kamiona kretao se autoputem  južne ljubljanske obilaznice u smjeru Kopra kada je prije izlaza Rudnik naletio na osobni automobil koji se zaustavio u koloni vozila. Gurnuo je automobil naprijed na drugi automobil, a zatim oba ta vozila u drugi kamion ispred sebe.

“Prvo teretno i putničko vozilo tada je zahvatio plamen. Tri osobe koje su se nalazile u prva dva putnička vozila su poginule”, objavila je ljubljanska policijska uprava. Najmanje jedna osoba je teško povrijeđena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *