DETALJI PUCNJAVE U LUKAVCU Prosvjetni radnici zaključali prostorije i branili djecu, upucani nastavnik slučajna žrtva

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić komentarisao je dešavanja u Lukavcu gdje je bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad pucao u prostorijama škole i pri tome ranio nastvanika

Delić se prije svega osvrnuo na stanje povrijeđenog te je rekao kako se on sasvim slučajno našao na mjestu pucnjave.

– Radi se o izuzetnom čovjeku koji je sasvim slučajno žrtva ovog čina. Prema informacijama, ima mjesta za optimizam što se tiče oporavka povrijeđenog. Tužilaštvo radi svoj posao. Akcijom policije koja je bila u dvorištu škole, on je razoružan. Poduzete su i dodatne mjere. Policija je reagovala adekvatno. Nažalost, desilo se najgore – rekao je Delić.

Gradonačelnik je pohvalio reakciju prosvjetnih radnika.

– Prosvjetni radnici su adekvatno reagovali. Zaključali su prostorije i branili su djecu. Mislim da su pokazali stepen zrelosti. Djeca su izvedena iz škole i tu je odmah bila i hitna pomoć – naveo je Delić.

Objasnio je kako je dobio informaciju da je učenik već ranije prebačen u drugu školu što je rezultat disciplinske mjere.

– Do mene dolazi niz informacija i ne bih se usudio reći šta je relevantno. Ono što znamo da je disciplinska mjera izrečena i da je rezultat toga bio premještaj iz škole u školu. Da li to ima veze sa ovom pucnjavom ili je u pitanju nešto šire, na to pitanje treba odgovoriti struka. Da li je disciplinska mjera najbolji odgovor na slučaj delinkventnog ponašanja – ističe gradonačelnik.

Na kraju, poručio je kako se svi moraju pogledati u oči i priznati kako postoji sistemski problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *