Detalji jutrošnje drame u Banja Luci!

Sudski izvršitelj uz podrsku 20-tak pripadnika MUP RS, sudske policije i bravara ulaze u prostor restorana “Balkon” u centru Banjaluke, a koji je nakon dugogodisnjeg sudskog spora pripao banjalučkom biznismenu Veselku Malbasiću. Izvršenju se protivi vlasnik lokala Zoran Milaković i dijela poslovnog prostora koji prijeti da će zapalitii sebe i lokal.

Kako javlja reporter Gerila info prvo je pokušano obijanje lokala sa prednjeg ulaza ,ali je bravar utvrdio da je bravu nemoguće obiti jer je zaključana iznutra, pa se pristupilo obijanju frontalnog ulaza.

Kompanija Malbašić danas je trebalo da preuzme prostor u neboderu na trgu Krajine u kojem se nalazi restoran Balkon. Kompanija Malbašić dvije decenije spori se sa preduzećem Krajina Borac. Inače, radi se o atraktivnom poslovnom prostoru u strogom centru grada koji je preduzeće Krajina Borac, takođe, uz asistenciju policije preuzelo od kompanije Malbađić prije šest godina.

Vlasnik Krajina Borac Zoran Milaković tvrdi a prenosi portal kapital da je Ustavni sud BiH usvojio apelaciju kompanije Malbašić isključivo zahvaljujući pomoći tadašnjeg sudije Ustavnog suda BiH Miodraga Simovića. On tvrdi i da je sve dogovoreno uz kafu.

Milaković navodi da priprema krivičnu prijavu protiv sudije Simovića.

Advokat Andrej Došenović je za kapital rekao da je Milaković prodajom poslovnog prostora jer on više nije vlasnik pokušao da izbjegne deložaciju.

„Ne znam zbog čega gospodin Milaković toliko čuvaj taj poslovni prostor kad ga je on još prije nekoliko godina prodao izvjesnom Žarku Dojčinoviću. Poslovni prostor za koji gospodin Milaković tvrdi da vrijedi šest – sedam miliona KM on je Žarku Dojčinoviću prodao za 62.000 KM, a zatim je Dočinović taj isti prostor dao pod hipoteku za milion KM. Jasno je da je ta prodaja fiktivna i da gospodin Milaković po svaku cijenu želi da taj prostor ostane u njegovim rukama i ne pređe u ruke vlasnika, odnosno nas“, tvrdi Došenović u izjavi za kapital.

GERILA info Foto: Gerila info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *