Dao policajcu 60 eura mita zbog brze vožnje pa obojica završila u zatvoru!

Primio mito! Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio, da mu ne napiše kaznu! Udaljen je iz službe, obojica u pritvoru

Zbog sumnje da je policijski službenik počinio kazneno djelo Primanja mita, a 23-godišnjak kazneno djelo Davanje mita, 18. listopada/oktobra predani su pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo primanja mita nad policijskim službenikom Policijske uprave karlovačke, a zbog davanja mita i nad 23-godišnjim bosansko-hercegovačkim državljaninom, izvijestila je policija.

Kako navode u saopštenju u slučaju u kojem je osumnjičen njihov kolega, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je policijski službenik 17. listopada/oktobra na području Vojnića, za vrijeme službe prilikom kontrole prometa, da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, od 23-godišnjaka primio mito u novcu u iznosu od 60 eura, a “kako ne bi sankcionirao prethodno utvrđen prekršaj prekoračenja brzine, bez da mu je izdao potvrdu o plaćanju novčane kazne te je navedeni iznos zadržao za sebe”.

Policijski službenik je rješenjem načelnika Policijske uprave karlovačke udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji, navodi se.

GP Maljevac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *