Dalibor Mandić navodno uhodio neke koleginice, nikad nije prijavljen policiji

BANJALUKA – Daliboru Mandiću (36), osumnjičenom za ubistvo radnog kolege Banjalučanina Ariela Bogdanovića (28), banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.

Danas je u Banjaluci na Centralnom groblju u Vrbanji sahranjen brutalno ubijeni mladić.

Kako nezvanično saznajemo, Mandić se neobično i čudno ponašao, zbog čega su ga se plašile ženske osobe s kojima je radio u jednoj IT kompaniji,  a navodno je neke od njih uznemiravao i uhodio.

Dobro obaviješten izvor “Nezavisnih novina” rekao je da su ga se zbog njegovog čudnog i navalentnog ponašanja najviše plašile djevojke, koje su se trudile da komunikaciju s njim svedu na radne obaveze.

“Navodno je svim radnim kolegama, s kojima zbog svog čudnog ponašanja i nije bio u prijateljskim odnosima, znao adrese. Ostaje nejasno da li je ciljano ubio Bogdanovića ili mu je on s posla  ‘naišao prvi’  i da je žrtva mogao biti i neko drugi od kolega”, rekao je naš izvor.

Međutim, Mandića nikada zvanično nisu prijavljivali policiji za uhođenje ili uznemiravanje, što nam je potvrđeno u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prilikom ispitivanja Mandić je priznao zločin i pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva.

Za Mandića  će najvjerovatnije biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje.

Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u  Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Napadač mu je prvo zario nož u predjelu leđa, odnosno ramena, a potom ga usmrtio sa osam uboda nožem.

Za teško ubistvo terete Mandića, koji je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.

Sumnja se da je nož bačen u Vrbas, nakon, po svemu sudeći, isplaniranog zločina.

Prema nekim informacijama iz istrage, napadač je već bio pripremio odjeću u koju će se presvući pa je nakon zločina skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner, a policija je pronašla njegovu jaknu.

Inače, na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da ubica nosi crvenu jaknu.

Konbne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini “Delte”, gdje ga je povrijedio.

Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu, gdje je pretrčao tranzit, ali ga je napadač stigao i nakon što je pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta, a potom lagano otrčao.

Zločin su snimile kamere, a snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.

Policiji je radnik pumpe ispred koje se desilo ubistvo prijavio da je ispred mladić koji ne daje znakove života.

Policija je ubrzo opkolila grad i počela opsežnu potragu za ubicom te su brojne policijske ekipe doslovno pretraživale svaki pedalj terena nedaleko od mjesta ubistva, a istovremeno su njihove kolege radile na terenu.

Traženi su dokazi, svjedoci, pregledani su video-snimci sa kamera.

Na više lokacija patrole su provjeravale svakog prolaznika, zaustavljana su i vozila, a sve to u potrazi za osumnjičenim, koji je ekspresno uhapšen nekoliko časova nakon zločina, i to u kući u kojoj je podstanar u banjalučkom naselju Starčevica.

Osumnjičenog su u subotu istražioci vodili do mjesta stanovanja kako bi izvršili pretres te je kasnije upućen u Tužilaštvo, uz jake mjere bezbjednosti.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je službenike Policijske uprave Banjaluka, koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

Banjalučane je veoma uznemirio ovaj svirepi zločin.

Za ubijenog mladića navode da je bio primjeran i da nikad nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *