“Da li danas izlazim” Dječak ubica svakog dana insistira da bude pušten

Dječak (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dijete umrlo kasnije u bolnici od posljedica ranjavanja, osilio se i svakodnevno traži da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da “nema više razloga da boravi u bolnici”. Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve.

Dječak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Ljekari prema njemu sprovode cijelu bateriju vještačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vrijeme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam uradio?”, ali u posljednjih nekoliko dana se osilio i pritiska ljekare da ga puste na slobodu o čemu, naravno, nema ni govora.

Dječak ubica ljekarima svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare da “nema više razloga da ovdje bude”, jer su “obavljeni svi pregledi. S druge strane, ljekari smatraju da je dječak ubica i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično djelo, ako bude u prilici.

– Niko ne može da isključi taj ogromni rizik – kaže sagovornik Blica upućen u slučaj.

Sudeći po izjavama i stavovima predstavnika državnih organa, nikakve su šanse da se želja dječaka ubice ikada ostvari. Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je da je svjestan da će biti osuda da se on miješa u pravosuđe, ali da je, pošto ga već nazivaju svakakvim pogrdnim imenima, to i nebitno.

– Ne, nego ćete da ubijate djecu, i da se šetate. I kažete: je li, vi biste nama djecu da oduzmete… Koliko ste nesvjesni onoga kakva je tragedija počinjena u ovoj zemlji – rekao je Vučić.

Slobodan Negić, otac devojčice Sofije (14) koja je ubijena u OŠ “Vladislav Ribnikar”, izjavio je da je na ovu temu razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *