Čudo u manastiru Ostrog

Video objavljen na Fejsbuku prati tekst: “U trenutku kada sveštenik izgovara poziv na Sveto pričešće, razvedrilo se u sekundi. Sveti Vasilije, Čudotvorče, moli Boga za nas grešne!”

Vjernici, ne samo pravoslavni, svakoga dana dolaze u Ostrog da bi se pomolili nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, kojeg smatraju iscjeliteljem svih nevoljnih i bolnih. Ljudi sa svih strana svijeta, sa svih meridijana u svojim molitvama obraćaju mu se kao velikom čudotvorcu i Božijem ugodniku. I nerijetko se mogu pročitati ispovijesti onih kojima su molitve ostvarile, koji su zanavijek zahvalni svetitelju. A ponekad se pojavi i video kojim se dodatno učvršćuje vjerovanje da je manastir Ostrog zaista posebno mjesto na planeti.

Na Fejsbuku je profil pod imenom Saša Mratić, 2022. godine, objavio snimak koji je propraćen riječima: “Čudo na Ostrogu. U trenutku kada sveštenik izgovara poziv na Sveto pričešće, razvedrilo se u sekundi. Sveti Vasilije, Čudotvorče, moli Boga za nas grešne!

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop zahumski i srpski pravoslavni svetitelj koga crkva slavi 12. maja. Rođen je u selu Mrkonjići, Popovo polje u Hercegovini. Kada je odrastao otišao je u trebinjski manastir Uspenija Presvete Bogorodice i tu se zamonašio. Najprije je živio u Tvrdošu, a kada su Turci razorili manastir, preselio se u Ostrog gdje je nastavio svoj podvižnički život, uz mnogo tople molitve i brige za svoje vjernike.

Upokojio se u Gospodu 1671. godine, a njegove čudotvorne mošti čuvaju se do današnjeg dana. Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog.

atv

VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK ISPOD

https://www.facebook.com/watch/?v=536660277494172

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *