Cijene na Jadranu ponovo šokiraju: Gost zgrožen računom za ćevape 

Nekoliko računa iz ugostiteljskih objekata u Trogiru posljednjih dana dospjelo je u hrvatske medije, a zgroženi građani šokirani su cijenama koje su trebali izdvojiti za kafu, ćevape te druge proizvode.

Nakon što je Zoran Šprajc svojom objavom o cijenama na Jadranu pokrenuo brojne reakcije i rasprave na društvenim mrežama, tvrdeći da cijene “ne divljaju” – računi iz Trogira navode na suprotan zaključak.

Naime, Slobodna Dalmacija je u prethodnim danima u nekoliko navrata objavila račune iz ovog grada, a goste u lokalima cijene su prilično iznenadile.

Radilo se o različitim ugostiteljskim objektima, ali i različitim proizvodima koje su plaćali.

Isti medij prije nekoliko dana objavio je račun koji je gost u lokalu u Trogiru dobio za kafu s mlijekom, a morao je izdvojiti 4,5 eura (ca. 9 KM). On je pratio još jedan račun za tonik, a za koji je gost u ugostiteljskom objektu istog grada morao izdvojiti 7 eura (ca. 14 KM).

Posljednji u nizu bio je onaj za ćevape u fast foodu na trogirskoj tržnici. Gost je fotografisao meni ovog ugostiteljskog objekta, a tu je navedeno da srednji ćevapi koštaju 6,5 eura (ca. 13 KM) dok je pomfrit platio 4 eura (ca. 8 KM).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *