BRZINA ODNIJELA 2 ŽIVOTA Poginuli direktor škole i mladić, pomoćniku direktora se bore za život

Dvije osobe smrtno su stradale, a jednoj se bore za život, nakon današnje saobraćajne nesreće u Brezovom Polju kod Žepča.

Usudaru je učestvovao jedan automobil, jedan kombi i teretno vozilo “mercedes”.

– Jedna osoba smrtno je stradala na licu mjesta. Dvije osobe su prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica. Jedno je sa teškim tjelesnim povredama, a drugo je podleglo u bolnici – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Do nesreće je došlo u 13.30 na putu M-17 kod Žepča u mjestu Brezovo polje. Uviđajnim radnjama biće rasvijetljene sve okolnosti ove nesreće.

Nezvanično, do nesreće je došlo usljed neprilagođenosti vožnje uslovima saobraćaja.

Poginuli u ovoj nesreći su sa područja Kantona Sarajeva, odnosno iz Hadžića. Smrtno su stradali K.A. rođen 2003. godine i E.S. rođen 1960. godine, svi iz Hadžića, dok je teške povrede zadobio A.B. rođen 1981. godine.

Kako saznaje 072info, teške povrede zadobio je Admir B. iz Hadžića.

Posebno su srceparajući detalji ove tragedije, budući da su u nesreći poginuli direktor i učenik jedne sarajevske škole.

– Djeca su bila na ekskurziji i juče se vraćali kući za Sarajevo. Mladiću je pozlilo, tako da je on ostao u Doboju u bolnici. Direktor škole i pomoćnik direktora otišli su danas u Doboj u bolnicu, preuzeli učenika, iz najbolje namjere, i krenuli su nazad za Sarajevo. Direktor je vozio. Poginuše i on i dijete. Pomoćnik direktora je u teškom stanju, bore mu se za život – tvrde neimenovani izvori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *