Bošnjački ratni jastrebovi prijete RATOM! MONSTRUOZNO saopštenje bošnjačkog narodnog vijeća

Politička kriza u BiH zbog najavljenog usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN posljednjih dana usijana je do krajnjih granica, a benzin na vatru uzavrelih političkih i nacionalnih strasti “dolilo” je saopštenje za javnost Bosansko/ Bošnjačkog narodnog vijeća (BNV).

Unavedenom saopštenju, koje je dodatno uzburkalo uzavrele strasti uoči najavljene sjednice Generalne skupštine UN, između ostalog, navode se informacije da će 2. i 3. maja “od strane ekstremista doći do nemira, napada na povratnike”, kao i “pokušaja uspostavljanja kontolnih i borbenih položaja na međuentitetskim linijama”.

– Secesija nije moguća i značiće državni udar, a po automatizmu to podrazumijeva povrat Ustava Republike BiH. Ukoliko se neko od ekstremista ipak usudi da otvori ovu Pandorinu kutiju, neka zna da građani, patriote neće stajati po strani i čekati da se desi novi genocid – navodi se u saopštenju koje je sinoć postalo jedna od gorućih tema na društvenim mrežama.Poziv “patriotama”Tamo se, takođe, navodi da se BNV “ne oslanja na međunarodne snage”, te da se građani, kako tvrde, ne mogu pouzdati u institucije kojima, kako tvrde, “predominantno rukovode potomci nekadašnjih ratnih zločinaca”.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Zato, pozivamo sve bosanske patriote da na svaki mogući način spriječe divljanje, krađe, napade na građane, institucije i pojedince. Ne oslanjamo se na međunarodne snage, jer smo već jednom taj scenarij prošli, a namjere da te snage budu upotrebljene da uspostave liniju razdvajanja među entitetima po kiparskom scenariju su nedopustive – navodi se u saopštenju za javnost BNV.

Mustafa Cerić
FOTO: FACE HD TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Inače, prema navodima federalnih medija, iza Bosansko/Bošnjačkog narodnog vijeća, odnosno u njegovim upravljačkim strukturama, nalaze se redom ratni kadrovi i nekadašnji visoki funkcioneri bošnjačke političke scene: od bivšeg reisa Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića i osnivača i prvog predsjednika Stranke za BiH, Harisa Silajdžića, pa do optuženog za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici Ejupa Ganića, Bakira Alispahića, Sefera Halilovića, Mirnesa Ajanovića

Predsjednik Boračke organizacije u Pelagićevu i bivši dugogodišnji član Predsjedništva BORS, Jovan Erletić, za Srpskainfo kaže da je u toj opštini juče počeo da “kruži” proglas BNV kojim se, kako navodi, provocira međunacionalni sukob.

– Srećom, narod je dovoljno pametan i prozreo je o čemu je ovdje riječ. O ovakvim stvarima trebalo bi da se zabave nadležni organi koji će sankcionisati sve koji šire otvoreni govor mržnje – kaže Erletić za naš portal.

Stručnjak za bezbjednost, Dževad Galijašević, takođe smatra da je proglas BNV, organizacije koja je osnovana prošle godine, klasična provokacija i pokušaj izazivanja sukoba u BiH.

 Haris Silajdžić i Mustafa Cerić misle da će i u nekom novom ratu imati priliku da ukradu onoliko novca koliko su ukrali u prošlom. Oni prizivaju rat, a ovi koji se potpisuju u ime nekakvog BNV, to je gomila budala koje uopšte ne znaju šta je rat. Oni nemaju predstavu da rat nema poetsku formu i da se u ratu gine – kaže Galijašević za Srpskainfo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *