Bloger uhapšen zbog prijetnje i napada na premijera Viškovića

BANjALUKA – Bivši policijski inspektor Borislav Radovanović iz Prijedora, uhapšen je danas zbog sumnje da je ispred zgrade Vlade Republike Srpske vrijeđao premijera Radovana Viškovića kojem je i prijetio potvrđeno je „Glasu Srpske“.

– Policijski službenici lišili su slobode lice B.R. jer je ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske verbalno napalo i prijetio predsjedniku Vlade  RS – rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske ne navodeći više detalja.

Radovanović je, poznat po pisanju bloga, a u sukob sa zakonom dolazio i ranije. On je hapšen i krajem 2016. godine nakon što je upao u kancelariju bivšeg  načelnika tadašnjeg Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Dalibora Ivanića. Tada je bez najave ušao kod njega i prijetio  mu da će ga ubiti, a napadu su ga spriječili ostali policijski službenici.

Dvije godine kasnije, u septembru 2018, Radovanović je ponovo uhapšen jer se pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju 2017. godine udaljen sa posla jer narušava ugled Ministarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *