Bivši gradonačelnik Knina: “Pozivam i pozivaću Srbe da se vrate. Knin je i njihova djedovina!”

KNIN – Nastaviću da pozivam Srbe prognanike da se vrate u Knin jer ovo je njihov grad i tu je njihova djedovina, poručuje za Tanjug nekadašnji gradonačelnik Knina Marko Jelić i dodaje da je sa mnogim srpskim prognanicima koji su danas već sredovječni ljudi odrastao i družio se u djetinjstvu.

Jelić u razgovoru izdvaja odličnu saradnju koju, kako kaže, ima sa Srpskom pravoslavnom crkvom i crkvenom opštinom u Kninu što su Tanjugu naglasili i u crkvenoj opštini ističući na pomen bivšeg gradonačelnika da je riječ o “sjajnom čovjeku”.

“U Kninu je danas od Srba mahom starije stanovništvo. Prosječna dob Srbina u Hrvatskoj je 68 godina, što znači da su već davno u penziji. Ostali, oni mlađi, bave se svim onim aktivnostima kojima i ostalo stanovništvo, poljoprivredom, rade u fabrikama, u policiji, predaju kao učitelji. Jednostavno, zavisno od obrazovnog statusa i interesovanja, tako su i uključeni u život”, kaže Jelić.

One thought on “Bivši gradonačelnik Knina: “Pozivam i pozivaću Srbe da se vrate. Knin je i njihova djedovina!”

  1. Bolje zovi one svoje sa Cetinja što mašu hrvatskim zastavama i slušaju Tompsona. Nemaju šta da traže Srbi u Kninu, Knin je grad u sred Hrvatske daleko od Srbije. Kao što nemaju šta da traže ustaše u Cetinju, Crna Gora je srpska zemlja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *