“Bili bi heroji za mene …” Potresne riječi oca male Danke

Plaši se svoje reakcije

Miloš Ilić, otac dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u mjestu Banjsko Polje kod Bora 26. marta, a koju su prema rezultatima istrage ubili radnici vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, rekao je da ne priželjkuje susret sa zločincima jer se plaši svoje reakcije.

– Ne daj bože da ih vidim! Prema onome što nam je policija rekla monstrumi su nam ubili dijete. Pričali smo i sa načelnikom policije u Boru i sa beogradskim. Oni su nama rekli kako se to sve desilo. Pratili su ih preko GPS, kažu da su imali stajanje tu. Otkrili su da su mokrili na tarabe, pa su išli na dole, pa su udarili Danku i šta su uradili, pa su imali još jedno stajanje i ja sam ih sreo dole – kazao je otac.

“Bili bi heroji za mene da su je odveli kod ljekara”

U svoj muci, Miloš kaže da bi ubice za njega bili heroji da su djevojčicu odvezli kod ljekara kada su je udarili automobilom umjesto što su je udavili prema priznanju u policiji.

– Da su šta god uradili sa djetetom, ali valjano, da su joj pomogli, da su je odnijeli kod ljekara ili da su stali kod nekog komšije i pitali čije je dijete koje su udarili, vjerujete mi da bi oni za mene bili najveći heroji. Ali, pošto su ovo uradili što jesu, odnosno što policija kaže da su priznali, ja nemam riječi za njih. Monstrum, to je blaga riječ za njih. Smrtna kazna nije za njih, to bi im bila nagrada. To treba da robija do kraja života i to što će tamo da im rade, nije moj, nego njihov problem – ispričao je Miloš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *