Banjaluka: Rekorder imao 3,78 alkohola u krvi!

Banjalučka policija je tokom proteklog vikenda, prilikom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, izdala 275 prekršajnih naloga, od čega su zbog alkohola iz saobraćaja isključena 224 vozača.

Policijski službenici su kontrolisali 6.168 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 6.124 vozača.

“Od ukupno sankcionisana 224 vozača sankcionisano je 137 vozača zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 60 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 18 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 6 ‘mladih vozača’, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentiran je 51 ostali prekršaj”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka u subotu oko 23.15 časova u ulici Bulevar Desanke Maksimović izvršili su kontrolu putničkog vozila kojim je upravljalo lice T.M. iz Banjaluke. Navedeni je uhapšen jer je izvršenim ispitivanjem utvrđeno prisustvo 3,78 g/kg alkohola u organizmu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

autor:bl portal, foto:mup republike srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *