BANJALUKA: „DJEVOJKE JE BILO MOGUĆE ANGAŽOVATI PUTEM INTERNET SAJTA“ Da li je hapšenje u Banjaluci razotkrilo mnogo ozbiljniju priču?

Državljanke Brazila, žrtve međunarodne prostitucije, otkrivene u policijskoj akciji u kojoj su uhapšena dva muškarca, seksualne usluge su pružale u iznajmljenim stanovima u Banjaluci i klijenti su ih mogli angažovati putem internet sajta.

Akcija je izvedena u ponedjeljak kada su u banjalučkom naselju Aleja centar na ulici uhapšena dva makroa sa kojima su bile dvije državljanke Brazila. Kako se saznaje, ovom akcijom razbijena je dobro organizovana kriminalna grupa koja se bavila dovođenjem djevojaka u BiH radi prostitucije.

– Djevojke je bilo moguće angažovati putem internet sajta, a na jednoj od stranica nalazi se ukupno 13 djevojaka među kojima su i državljanke Brazila koje su otkrivene u akciji. Seksualne usluge reklamirane su na sajtu koji je dobro poznat mnogima koji traže drugarice noći – rekao je izvor blizak istrazi za Glas Srpske.

Stanari naselja u kojem su uhapšeni osumnjičeni muškarci, čiji identitet još nije otkriven, ispričali su da su Brazilke boravile u iznajmljenom stanu u jednoj od zgrada.

Primjećivala sam jednu tamnoputu djevojku i bila je kulturna, uvijek se javljala i pozdravljala. Ispred tog ulaza u posljednje vrijeme su se dešavale čudne stvari zbog kojih je intervenisala policija – ispričala je jedna Banjalučanka iz tog naselja.

Akciju hapšenja osumnjičenih za prostituciju izveli su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a sve je urađeno pod nadzorom Tužilaštva BiH koje rukovodi istragom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *