Banjalučka policija uputila poruku medijima koji su objavili snimak čina ubistva

Krivično djelo “Teško ubistvo” u kojem je smrtno stradao mladić A. B. iz Banjaluke tragični je događaj koji je uznemirio sve građane u Republici Srpskoj.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je policijske službenike Policijske uprave Banjaluka koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

“Nažalost, pojedini mediji su objavom snimka samog čina ubistva stradalog ne samo objavili detalj istrage, već i dodatno uznemirili i zgrozili javnost. Niko iz Policijske uprave Banjaluka nije dao saglasnost ijednom mediju za objavu ovog snimka, što je u datom trenutku samo usložilo trenutnu situaciju. Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše. Pozivamo sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost. Pozivamo sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost.” saopšteno je iz policije tokom vikenda

Podsjetimo, osumnjičeni za svirepo ubistvo Banjalučanina Ariela Bogdanovića njegov radni kolega Dalibor Mandić pred istražnim organima priznao je šta je uradio, a postupajući tužilac predložio je pritvor za njega.

Postupajući tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog bojazni od bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

O prijedlogu za određivanje jednomjesečnog pritvora Mandiću odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *