Banjalučaninu plata skoro milion maraka

Najveća plata isplaćena u Republici Srpskoj u prošloj godini iznosila je 983.026 maraka, dok je u FBiH najveća mjesečna zarada bila 429.123 marke, podaci su poreskih uprava entiteta.

U tabeli pet najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u Republici Srpskoj za 2023. godinu na prvom mjestu nalazi se Banjalučanin, koji je zaposlen u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata, a kojem je na račun za jedan mjesec legla plata od skoro milion maraka.

Na drugom mjestu u tabeli pet najvećih isplaćenih neto primanja našao se još jedan Banjalučanin, koji je zaposlen u oblasti vađenja lignita, a kojem je isplaćena plata od 270.194 marke.

Listu Banjalučana prekinuo je radnik iz Mostara kojem je isplaćeno četvrt miliona maraka, odnosno 251.769 maraka, a koji je zaposlen u djelatnosti – ostalo novčano poslovanje, odnosno posredovanje.

“Na četvrtom mjestu nalazi se radnik iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je zaposlen u oblasti trgovine na veliko duvanskim proizvodima, a koji je lani dobio platu od 107.462 marke”, kazali su “Glasu Srpske” u Poreskoj upravi RS.

Na posljednjem mjestu top pet najvećih neto primanja našao se još jedan Banjalučanin, koji je zaposlen u djelatnosti bolnica, a kojem je u 2023. na račun za mjesec legla plata od 98.078 maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *