AVION BEZ DOZVOLE LETEO IZNAD BALKANA: Preleteo i Srbiju, Mađari digli borbene avione

DVOMOTORNI avion marke “Bičkraft” sa dvoje ljudi preleteo je večeras bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

– Avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja. Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima – navodi se u saopštenju rumunskog Ministarstva odbrane, prenosi TASS.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19.00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe u vazdušni prostor Bugarske.

– Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rumunije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *