APOKALIPTIČNI PRIZORI Ovako izgledaju najugroženija područja iz vazduha (VIDEO)

Načelnik Odjeljenja za letačke operacije Helikopterskog servisa Republike Srpske Zorislav Ivanović rekao je da je let iznad poplavama ugroženih područja sproveden kako bi se utvrdile kritične tačke.

Ivanović je rekao da je utvrđeno da su mnogi lokalni putevi odsječeni, a prema slikama sa terena, najteže stanje je u Novom Gradu, a zatim u Kostajnici.

Sjeverozapad Republike Srpske ugrožen je poplavama.

Novi talas iz gornjeg toka Une, čiji vodostaj trenutno stagnira, prošao je kroz Novi Grad i sve je spremno za odbranu ove opštine.

U Kostajnici sutra nema nastave u osnovnim i srednjim školama, a neće raditi ni vrtić. I dalje je ugroženo desetak objekata, a obustavljen je i saobraćaj prema Kozarskoj Dubici.

Voda je u Novom Gradu ušla u 40-tak stambenih objekata. Do sada su evakuisane 23 osobe, a među njima i dvije hraniteljske porodice. Obustavljena je nastava u osnovnim i srednjim školama, a ne radi ni vrtić.

“Cilj leta je bio utvrđivanje realnog stanja najugroženijih terena”
Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su obavili let iznad poplavama ugroženih područja u rejonu Prijedora i u tokovima rijeka Sane i Une radi izviđanja iz vazduha, a na zahtjev Republičke uprave Civilne zaštite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *