Američke trupe raspoređene na sjeveru Kosova!

Američke trupe u okviru NATO-a raspoređene su duž glavnih puteva na sjeveru Kosova nakon neuspjeha pregovora u Briselu, javlja Associated Press.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell rekao je u četvrtak poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“.

Ambasador SAD-a u Srbiji Christopher Hill ocijenio je u petak da su, iako su mnogi razočarani što jučer u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13:30 iz Palate Srbija.

„Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rješenje, i danonoćno radi na iznalaženju rješenja“, kazao je Petković na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *