NACIONALIZMA NAM NE MANJKA! Planinari se popeli na krst i okačili zastavu sa ljiljanima

Isko su planinari svugdje u svijetu poznati i cijenjeni po svojoj plemeniti, humanosti i nadasve solidarnosti, nekad se tako i ne čini. Naime, na planinskom vrhu Lelija grupa planinara je pored krsta istakla zastavu sa ljiljanima, odnosno, zastavu tzv. RBiH.

Na portalu sportdc.net objavljen je tekst sa fotografijama na kojima se vidi, najblaže rečeno skandalozno ponašanje grupe planinara, prenosi RTRS.

Na planinskom vrhu Velika Lelija postavljen je prije nekoliko godina krst, a postavilo ga je Planinarsko društvo Lelija iz Kalinovika, a on je sastavni dio Planinarskog puta doktor Јovo Elčić.

Doktor Elčić je preminuo prije nekoliko godina, a Planinarski put doktor Јovo Elčić povezuje tri bosanskohercegovačke planine poznate po iznimnoj ljepoti: Treskavica – vrh Veliki Treskač (1969 metara nadmorske visine), Lelija – vrh Velika Lelija (2032 metara nadmorske visine) i Zelengora – vrh Bregoč (2014 metara nadmorske visine).

Godinama krst stoji na vrhu i mnogi planinari su se fotografisali pored njega, ne skrnaveći ga, dok na Veliku Leliju nije stigao izvjesni Alen Marić, sa grupom planinara, piše portal sportdc.net.

Fotografisali su se oni pored krsta sa zastavom sa ljiljanima, a onda su se popeli i na krst.

Fotografije su objavljene na Marićevom Fejsbuk nalogu.

Naravno, to je izazvalo gnjev planinara, a Marić i društvo sada mogu očekivati i krivičnu prijavu Planinarskog društva Lelija, Kalinovik.

Iz Planinarskog saveza Republike Srpske najoštrije osuđuju ovaj čin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *