(VIDEO) Vukanović poslao oštru poruku OHR-u i međunarodnoj zajednici

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, smatra da je pismo OHR upućeno na adresu Klubova poslanika Narodne skupštine Republike Srpske u najmanju ruku drsko i provokativno, da predstavlja uvredu i poniženje za poslanike koji treba da polože račune narodu koji ih je birao, a ne nekim strancima koji su umislili da su kolonijalni upravnici i savremeni gaulajteri.

“Nas poslanike je birao narod, a stranci, upravnici i OHR mogu tražiti da im položimo račune jedino ako su nekom dali neki novac, funkciju i podršku, a poslanici treba da odgovaraju javnosti i narodu, i zbog toga neću da odgovorim na Dopis i 5 pitanja OHR-a. Odgovore na pitanja su trebalo da traže od predlagača, Vlade i ministra Šeranića, a nikako od nas poslanika koji smo skrenuli pažnju i nismo podržali vladin prijedlog. Zanimljivo da su pitanja vezana upravo za problematiku na koju sam skrenuo pažnju tokom rasprave i pitao ministra Šeranića, a tiče se opasnosti za funkcionisanje zdravstvenog sistema, nabavke anestetika i lijekova…

Mi smo gostoljubivi i uvijek lijepo dočekamo goste, ali će OHR i drugi stranci morati da nas poštuju i shvate da nismo kolonija, i da želimo da povratimo bar minimum suvereniteta i dostojanstva.. Ako smo protektorat onda neka OHR i stranci preuzmu i odgovornost a ne da imaju ovdje brojne privilegije, podržavaju retrogradne strukture, reformama prave mafijaško pravosuđe a onda pilatovski peru ruke, pokušavajući da ponize nas koji se borimo za promjene…”, napisao je Vukanović na svom blogu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *