Jelena Trivić kandidat PDP za Predsjednika Republike Srpske

Predsjedništvo PDP-a poslijepodne će da održi sjednicu na kojoj će biti usaglašeno da je Jelena Trivić kandidat. Konferencija za medije Branislava Borenovića najavljena je za 16 časova.

Jelena Trivić tako je prvo kandidatsko ime iz opozicije. Ona je, inače, mjesecima unazad pominjana kao najozbiljniji opozicioni kandidat za Predsjednika Republike Srpske. Kao najozbiljniji opozicioni kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske pominje se Nebojša Vukanović.

Kandidatura Jelene Trivić kao jedinstvenog opozicionog kandidata tek treba da bude uslaglašena sa ostalim opozicionim strankama u Srpskoj, prije svega sa SDS-om. Za sada je ona kandidat PDP-a.

Jelena Trivić je nedavno, u intervjuu za Gerila info, rekla da odabir kandidata ne treba da bude lična stvar već da kandidat treba da bude stranački i izbor opozicije.

“Ja vjerujem da ćemo se mi oko toga dogovoriti, kao što smo se dogovorili i oko kandidata za gradonačelnika Banjaluke, i svi stati iza tog kandidata. Vjerujem da ćemo racionalno sagledati sve, ostaviti svoje lične želje po strani. Prije svega to treba biti i stranačka odluka, to nije stvar ni Draška Stanivukovića, ni Jelene Trivić niti bilo kojeg pojedinca, ovdje se radi o Republici Srpskoj, ovdje se radi o sudbini naroda, o tome hoće li nas sutra biti i kako ćemo živjeti, a ne o tome hoće li bilo ko od nas zadovoljiti neke svoje ambicije. Ovdje se radi o republici i narodu, a ne o bilo kojem pojedincu“, rekla je Jelena Trivić u intervjuu za Gerila info 31. oktobra ove godine.

Nedavno je i Draško Stanivuković, koji je pominjan kao moguć kandidat PDP-a za Predsjednika Republike Srpske, rekao da će on podržati kandidaturu Jelene Trivić.

Izbori u BiH su u oktobru sljedeće godine. Javnost u Srpskoj najviše pažnje kao svaki put posvetila je izborima za Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

GERILA info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *