Sa tržišta u BiH se povlači ovo pakovanje paštete ARGETA!

Obratite pažnju!

Sa tržišta BiH povlači se “Argeta kokošija pašteta” u pakovanju od 114 grama, serija 0300028498, čiji je rok upotrebe 10.septembar 2027. godine, zato što “za seriju proizvoda postoji mogućnost napuhanih doza”, te je prodaja proizvoda iz ove serije zaustavljena.

Potrošači se obavještavaju da proizvode sa navedenim brojem serije ne konzumiraju, posebno ako prepoznaju znakove napuhanosti ambalaže, objavila je Agencija za bezbjednost hrane BiH koju je kompanija “Atlantik Argeta” Sarajevo obavijestila o povlačenju proizvoda.

Iz Agencije navode da u skladu sa Zakonom o hrani, ako je ambalaža hrane neprikladna ili oštećena tako da su moguće mikrobiološke i hemijske promjene hrane u granicama većim od dozvoljenih, hrana se smatra neprikladnom za ljudsku upotrebu.

U skladu sa ovim zakonom, potrebno je obezbijediti da hrana zadovoljava odredbe propisa o hrani relevantnih za njihove djelatnosti kao i nadzirati poštovanje propisa.

Ako subjekat u poslovanju sa hranom zna ili opravdano sumnja da hrana koju je uvezao, proizveo, preradio, stavio na tržište ili distribuisao, ne zadovolja zahtjeve zdravstvene ispravnosti, dužan je odmah spriječiti stavljanje hrane na tržište, odnosno u slučajevima kada proizvod nije više pod njegovom neposrednom kontrolom o tome odmah obavijestiti nadležne organe, napominju iz Agencije, prenosi Srna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *