Moguće ponavljanje izbora u Banjaluci !?

Draško Stanivuković je izjavio da će razgovarati sa svima osim sa SNSD-om. Ne isključujem ni mogućnost novih izbora za gradonačelnika Banjaluke.

Poručio je ovo gost Nedjeljnih ATV vijesti, odbornik u Skupštini Banjaluke u tehničkom mandatu, Marinko Umićević.

„Predsjednik je to shvatio ozbiljno i rekao ‘OK, ako nećeš ti, nećemo ni mi (razgovarati sa Stanivukovićem). Tako da će to biti totalno neizvjesno“, rekao je Umičević komentarišući formiranje skupštinske većine u Banjaluci.

„On (Stanivuković) nema šanse da napravi skupštinsku većinu. Ako on misli da će biti kako je bilo, da on može raditi šta hoće bez Skupštine, onda je on u debeloj zabludi. Ima i ta prijava u Tužilaštvu za 10 miliona maraka koje su potrošene mimo zakona“, poručio je Umičević.

Rekao je da će biti pregovora oko formiranja većine, a ne isključuje ni mogućnost novih izbora za gradonačelnika.

„Biće tu dogovora. Ali, ja čak i mislim da će biti neki novi izbori za gradonačelnika, jer on ne može da skupi većinu bez SNSD-a. Nema šanse da skupi većinu“, rekao je Umičević za ATV.

Dodao je da SNSD neće dozvoliti da se trguje od tačke do tačke dnevnog reda.

Naglasio je da SNSD ne vidi u opoziciji, jer je to, kako kaže, pobjednička stranka koja mora da vodi brigu o narodu.

„Ti kad si u opoziciji ne možeš uticati na mnoge stvari u interesu građana. Ali, vidjećemo, imamo uz sebe, osim Gorana Selaka, i Sašu Čudića. Znači, to je 14 odbornika, još nam fale dva za većinu. Sami će oni svi prići SNSD-u, ali trebamo se prvo pogledati u oči – ko je podržao gospodina (Nikolu) Šobota, ko nije podržao gospodina Šobota“, poručuje Umičević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *