ŠOKIRAO SVE U SUDNICI! Dječak ubica iz “Ribnikara” tvrdi da mu je otac govorio da je psihopata

Dječak ubica koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja juče je, svjedočeći u postupku protiv roditelja, prema nezvaničnim informacijama, izjavio da je želio da ga se druga djeca plaše i dožive kao psihopatu.

Dječak ubica izjavio je da je masakr pripremao nekoliko nedjelja, kao i da je 1. maja očeve pištolje stavio u svoj ranac.

“Odgovarajući na pitanja izjavio je da se osjećao neprihvaćeno od svojih vršnjaka, kao i da je moguće da je želio kod njih da izazove strah”, kaze izvor Kurira.

On podsjeća da je i kada je poslije masakra u školi pozvao policiju rekao da je pucao u školi, a na pitanje zašto je to učinio, odgovorio je “ja sam psihopata”.

“I tokom ispitivanja, na pitanje da li mu je neko rekao nekada da je psihopata, odgovorio je da jeste otac”, dodaje sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, dječak je naveo i da su ga roditelji stalno pritiskali da mora da bude najbolji, ali i da se 3. maj sigurno nikada ne bi dogodio da otac nije imao oružje i vodio ga da iz njega puca u streljani.

Kako Kurir nezvanično saznaje, na veliki broj postavljenih pitanja u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici maloljetni ubica je odgovorio: “Ne znam i ne sećam se”.

“Zašto si ubio našu decu?”, bilo je jedno od pitanja koje mu je postavljeno, a na koje dječak ubica nije dao konkretan odgovor.

Nije htio spisak

Inače, dječak ubica je juče nešto prije devet sati iz klinike u kojoj boravi od 3. maja prošle godine prebačen u zgradu Specijalnog suda, gdje je duže od četiri sata svjedočio na suđenju svojim roditeljima Vladimiru i Miljani Kecmanović. Njegov otac optužen je za teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer je sina vodio u streljanu, učio ga da puca i učinio mu lako dostupnim svoja dva pištolja, iz kojih je i počinio masakr. Dječakova majka Miljana, čiji je DNK nađen u učionici istorije, optužena je za nezakonito držanje oružja. Suđenju je i juče prisustvovao glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *